
Iglo Architects İmzalı HEG Gıda Balıkesir Kampüsü'nün Birinci Fazı Tamamlanıyor![]()
Birinci faz inşaatının tamamlanmasının ardından Ağustos ayında faaliyete geçecek olan Iglo Architects imzalı HEG Gıda Balıkesir Kampüsü, tümüyle sürdürülebilir bir endüstri yapısı olmasıyla dikkat çekiyor. Birbirinden farklı ölçeklerde ve fonksiyonlarda ödüllü mimari ve iç mimari projelere imza atan Mimar Zafer Karoğlu ve Mimar Esen Akyar ortaklığındaki Iglo Architects, HEG Gıda yatırımıyla Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nde hayata geçirilen, yaklaşık 130.000 m² inşaat alanına sahip tümüyle sürdürülebilir bir döngü oluşturaran tasarımıyla HEG Gıda Balıkesir Kampüsü projesine imza atıyor. Dondurulmuş organik gıda üretim tesisi kurmak için 2017 yılında projelendirilmesine başlanan HEG Gıda Balıkesir Kampüsü’nün birinci faz inşaatının tamamlanmasının ardından Ağustos ayında açılışının yapılması planlanıyor. DGNB Alman Yeşil Bina Sertifikasyonu kriterlerine göre projelendirilen ve 130.000 m² kapalı alanlı olacak şekilde planlanan tesisin 65.000 m²’lik birinci fazı Ağustos ayında faaliyete geçecek. HEG Gıda Balıkesir Kampüsü projesinde yönetim binası, operasyonel ofisler, açık ve kapalı sosyal alanlar, satış mağazası, unlu mamül üretim alanları ile lojistik bölümler birinci faz aşamasının tamamlanması ardından açılışı yapılacak kısımlar dahilinde yer alıyor. Tesisin tüm fazlarının ise önümüzdeki üç yıl içinde tamamlanması hedefleniyor. Eğimli bir arazi üzerine büyük bir kütleyle inşa edilen projenin dezavantaj olarak görünen bu durumunu tasarım çözümleriyle fırsata dönüştürmeyi başaran Iglo Architects, yapıyı katmanlara ayırarak büyüklük algısını düzenlemiş ve kabuğu binanın çok fonksiyonlu yapısını reddetmeden, hem ayrıştırıcı hem de birleştirici bir kimlikte tasarlamış. Her katı son derece detaylı çalışılan bu kütleler, fonksiyonlarına göre ayrıştırılmış. Yapı kültelerinden birinde üretim alanları, yaklaşık 500 kişilik çalışanların sosyal ihtiyaçlarının çözümü ve hijyen ile ilgili fonksiyonlar bulunurken, ağırlıklı olarak lojistik ve sevkiyat birimlerini barındıran diğer kütlede ise yönetim binası, otel, matbaa, organik market ve kapalı otoparklar yer alıyor. Dünya markalarına üretim yapacak tesiste, gezen tavuk yumurtası, gezen inek sütü, meyve, sebze ve tahıl ürünleri üretimlerde kullanılacak. Tesis bünyesinde yer alan matbaada üretilecek ürün ambalajları da dahil olmak üzere tüm ürünler tamamen organik olacak.
Hijyen ve Gıda Güvenliği En Önemli Kriterler İlginizi çekebilir... Bu Bina Yazın Elde Ettiği Güneş Enerjisini Kışın Isıtmada KullanıyorLüksemburg'daki bir bina yazın elde edilen sıcak havayı kışın ısıtma ihtiyacı için depoluyor. Tükettiği enerjinin yaklaşık üç katı kadar enerji ür... İSKİD, "İklimlendirme Ürünlerinde Dekorbonizasyon" Webinarı DüzenliyorİSKİD 11 Haziran 2025 tarihinde, "İklimlendirme Sektöründe Dekarbonizasyon" başlığının konuşulacağı webinara davet ediyor.... Fuyapı, Yeşil Binalarla Geleceği ŞekillendiriyorFUYAPI, yakın gelecekte inşa edeceği projelerde, uluslararası sertifikalı yeşil binalara öncelik vereceğini açıkladı. Çevre dostu vizyonunu her alanda... |
||||
©2025 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.