İçeriğe geç
YeşilBina Dergisi

Kategoriler

Dergi

Abonelik

ETADER: "Doğalgazda Tasarruf, Önceliğimiz Olmalı"

34. Sayı (Kasım-Aralık 2015)

Enerji ve Isı Tasarrufu Derneği (ETADER) kışın gelmesiyle yükselen ısınma masraflarının Isı Pay Ölçer sistemine geçilmesiyle azaltılabileceğini ve ısı tasarrufunun sağlanabileceğini vurguluyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı raporuna göre çevre korunmasına ve ısı tasarrufuna katkı sağlayan Isı Pay Ölçer sistemi yılda yaklaşık 600 TL tasarruf edilmesini sağlıyor.
Sistem sayesinde her bağımsız birim tükettiği kadar ödeme yapacağından, başkasının sorumsuzca kullandığı enerji eşit olarak pay edilmeyerek adil paylaştırma sağlanıyor. Kendi kullandığı kadar ısı ve su bedeli ödeyeceğini bilen daire sakini bireysel ayarlamalar sayesinde, yüzde 15 ile yüzde 45 arasında yakıt tasarrufu sağlayabiliyor.
Enerji tasarrufunun milli bir mesele olduğunu vurgulayan Enerji ve Isı Tasarrufu Derneği Başkanı Zafer Yavuztürk; “Isı ve enerji tasarrufu konusunda alınabilecek birçok önlem var ancak vatandaşımız bu konuda bilinçlendirilmeli. Özellikle kış soğuklarının başladığı bu günlerde enerji tasarrufu ve aile ekonomisine katkı sağlamak amacıyla kısa vadede Isı Pay Ölçer sistemine geçmek en doğru karar olacak” dedi.

Paylaş

İlginizi çekebilir

Tümü
Reklam
340x250 piksel Reklam Alanı - Sağ Alt
Reklam
340x250 piksel Reklam Alanı