İçeriğe geç
YeşilBina Dergisi

Kategoriler

Dergi

Abonelik

Yaşanabilir Dayanıklı Şehirler için Düşünsel Dönüşüm

30. Sayı (Mart-Nisan 2015)

Bu yıl 4.’sü düzenlenecek olan Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi, 13-14 Mayıs 2015 tarihlerinde Inter Continental İstanbul’da gerçekleştirilecek. Her yıl düzenlenen ve artık gelenekselleşen zirvenin bu seneki ana teması, “Yaşanabilir Dayanıklı Şehirler için Düşünsel Dönüşüm” olarak belirlendi. Dünya Yeşil Bina Konseyi’nde (World Green Building Council-WGBC) Türkiye’yi temsil eden ÇEDBİK tarafından hazırlanan zirvede, 10 konuşma ve 6 panelin yer alması planlanıyor.
4. Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi hakkında bir açıklama yapan ÇEDBİK Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Özdil, zirvenin bu yıl  komşuluk, yerleşke ve şehir odaklı bir içerikle yapılacağını belirtti. Özdil açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Tek tek yeşil, çevre dostu, sürdürülebilir yapılar yapmakla dayanıklı, yaşanabilir ve sürdürülebilir komşuluklar ve şehirler üretilemez. Şehir planlama alışkanlıklarını ve yapı üretim kültürünü değiştirmeden veya bu konularda düşünsel değişim, dönüşüm geçirmeden yapılacak kentsel dönüşümler, şimdiye kadar yapılan eksikliklerin ve düzeltilemez yanlışlıkların yalnızca daha büyük boyutlarda yinelemesinden başka sonuç vermez. Yani, düşünsel dönüşümü sağlamadan kentsel dönüşümlere kalkışmak hiç doğru değil”.
ÇEDBİK, Yeşil Tadilatı Başlatıyor
ÇEDBİK, Avrupa’daki Yeşil Bina Konseyleri’nin ulusal enerji etkin tadilat stratejilerini elbirliğiyle tanımlama ve hayata geçirme projesi “Build Upon” kapsamında ilk Yeşil Tadilat Avrupa Fonu’nu aldı. 
Avrupa Birliği’nin Horizon 2020 Araştırma ve Inovasyon Programı altında alınan 649727 sayılı fonun Türkiye partneri, Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) oldu. Projenin hedefi, 2017 Nisan ayına kadar 13 ülkenin Yeşil Bina konseylerinin güçlü ortaklığıyla, Ulusal Renovasyon Stratejileri Versiyon 2’yi tasarlayıp hayata geçirmek. İki yıl sürecek projenin ÇEDBİK adına sözcüsü olan ÇEDBİK Başkan Yardımcısı Dr. Duygu Erten, projenin ÇEDBİK üzerinden tüm ilgili kurumların fikirlerine açık olduğunu ve yaratılacak RENOWIKI sitesi üzerinden programın şekilleneceğini söyledi.
ÇEDBİK Başkanı Selçuk Özdil ise projenin amacının güçlü bir ortaklık ve inovasyon kaynağı yaratmayı hedeflediğini belirtti. Projenin başlangıç toplantısı Londra’da 19-20 Mart tarihlerinde paydaşların katılımı ile gerçekleşti.

Paylaş

İlginizi çekebilir

Tümü
Reklam
340x250 piksel Reklam Alanı - Sağ Alt
Reklam
340x250 piksel Reklam Alanı