İçeriğe geç
YeşilBina Dergisi

Kategoriler

Dergi

Abonelik

Güneş Enerjisi Sektörü İntersolar Türkiye Zirvesi'nde Buluştu

30. Sayı (Mart-Nisan 2015)

Türkiye güneş enerjisi sektörü, piyasadaki en yeni trendleri yakalamak ve güneş enerjisi alanında faaliyet gösteren yerli ve uluslararası profesyonellerle ortaklıklar kurmak için İntersolar ve GÜNDER işbirliğinde İstanbul’da düzenlenen İntersolar Türkiye Zirvesi’nde buluştu. 
ICC Kongre Merkezi’nde düzenlenen İntersolar Türkiye Zirvesi’nde güneş enerjisi sistemlerinin sürdürülebilir ve başarılı bir şekilde kurulmasını sağlamak amacıyla tüm uluslararası ve yerel değer zincirinin temel oyuncuları biraraya geldi. Etkinliğin ilki “Türkiye’nin Güneşi” temasıyla Haziran 2014’te Münih’te gerçekleştirilmişti.
Zirve’nin açılışında konuşan Uluslarası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü (GÜNDER) Başkanı Dr. Kemal Gani Bayraktar, GÜNDER tahminlerine göre enerji fiyatlarının artması, güneş enerjisinden alınan ışınım seviyesinin yüksek olması ve enerjiye duyulan talebin her geçen gün büyümesinin, güneş enerjisi sektöründe önemli gelişmelere neden olacağını söyledi. Güneş ışınımı açısından Almanya’dan yüzde 60 daha fazla olmasına rağmen kurulu gücün Almanya’nın binde 1’i olduğunu ifade eden Bayraktar, Türkiye’de elektrik üretmek üzere en az 10 GW gücünde güneş enerjisi santralinin 2023 yılına kadar kurulacağını öngördüklerini belirtti.
İntersolar CEO’su Markus Elsasser da solar teknolojisinin kullanımını artırmak amacıyla 20 yılı aşkın süredir dünyanın çeşitli ülkelerinde zirveler düzenlediklerini söyledi. Dünyada son 10 yılda güneş enerjisi kullanımın çok arttığını ve 2014 yılında yeni kurulan gücün 45 gigawata ulaştığını belirten Elsasser, yıllık artışın dünyada yüzde 49 olduğunu, 2015 yılında bu rakamın 57 gigawata ulaşmasını beklediklerini ifade etti.

Paylaş

İlginizi çekebilir

Tümü
Reklam
340x250 piksel Reklam Alanı - Sağ Alt
Reklam
340x250 piksel Reklam Alanı