İçeriğe geç
YeşilBina Dergisi

Kategoriler

Dergi

Abonelik

Betek'ten Kayseri'ye Dev Yatırım

13. Sayı (Mayıs-Haziran 2012)

Filli Boya, Fawori, Alsecco ve Alligator markalarıyla Türk inşaat sektörüne hizmet veren Betek, sürdürülebilirlik  konusunda çok önemli bir yatırım gerçekleştirdi. Firma, Kayseri’de 104 bin metrekarelik alan üzerine gerçekleştirdiği yatırımla, teknolojik altyapısı, üretim kapasitesi ve yatırım değeri açısından Anadolu’nun en büyük dış cephe ısı yalıtım sistemleri üretim tesislerinden birini kurdu. Betek, yeni tesisinde yılda 36 milyon metrekare ısı yalıtım sistem ürünleri üretecek.
Betek’in Kayseri Tesisi’nin açılışında konuşan Betek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Gözde Akpınar, Kimi zaman tedbirli davranarak, kimi zaman da risk alarak bugünlere ulaştıklarını belirtti. Açılış gününün, 2005 yılında hayatını kaybeden babası Celal Akpınar’ın 7. ölüm yıldönümüne denk geldiğini hatırlatan Gözde Akpınar, babasına söz verdiği gibi gurur duyulacak işler ortaya koyduklarını söyleyerek duygusal bir konuşma yaptı.
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın da katılımıyla gerçekleştirilen açılışta konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, enerji verimliği konusunun başlı başına bir kültür olduğunu, bu nedenle Betek’in yatırımlarının ekonomik boyutunun yanı sıra insanlığa da ciddi bir katkısının olduğunu söyledi.

İlginizi çekebilir

Tümü
Reklam
340x250 piksel Reklam Alanı - Sağ Alt
Reklam
340x250 piksel Reklam Alanı